אחרי ההשתלה – נחוץ לדעת

חשוב לדעת - לעיתים עלולים להיווצר גלדים באיזור ההשתלה - כמו נקודות שחורות על הקרקפת אך אל דאגה הם יתייבשו ויפלו בהקדם. אל תילחצו ממראה הקרקפת שלכם, גם אם היא יבשה או ..

שיתוף:

הגורמים לנשירת השיער

השנתיים האחרונות במדינת ישראל במסגרת הקורונה הביאה אנשים רבים גברים ונשים כאחד לסבול מלחצים, חרדות ובעקבות כך נשירת שיער חמורה… רבים שסבלו מלחץ בעקבות מצבים בריאותיים, כלכליים, תעסוקתיים ועוד ההתבטאות בגופם לא איחרה לבוא, השיער נשר, הדלילות גדלה והנשירה החמירה. לווא דווקא הקורונה היא הגורם הראשי ויכול להיות הרבה מצבי לחץ אחרים שעלולים לגרום לנשירת שיער, ולא תמיד המטופל יודע שהוא סובל מלחץ כזה או אחר ולכן נדרשות בדיקות פיזיות ובדיקות דם על מנת לאבחן את סיבת הנשירה.

כניסה מוקדמת לשלב הטלוגן של מחזור השיערה

במצב נורמלי, אדם מאבד כ-100 שערות ביום בממוצע אך במצב שנקרא ״Telogen Effluvium״ אדם מאבד כ-300 שערות ביום בממוצע למשך כשישה חודשים (!). תזכורת, מחזור השיערה מורכב משלושה שלבים מחזוריים עיקריים – שלב האנגן (שלב צמיחת השיער), שלב הקטגן (״מות השיערה״, השלב שבו השיערה נושרת) ושלב הטלוגן (שלב המנוחה של הזקיק לפני צמיחה מחודשת). המצב, המוגדר ככניסה מוקדמת לשלב הטלוגן, מביא למצב שבו עוד ועוד שיערות נושרות בקצב מואץ בו-זמנית (שלב הצמיחה, האנגן, מתקצר), כך שיותר ויותר זקיקים נמצאים במצב רדום וממתינים לצמיחה מחודשת. במצב כזה, אנחנו נראה דלילות גדולה יותר של השיער ואפילו קרחות.

החדשות הטובות הן שמדובר במצב זמני והפיך.

אותו שיער שנשר בקצב מואץ ולא כתוצאה מתהליך של הקרחה גנטית, ישוב לצמוח. הפתרון הטוב ביותר במצב כזה הוא לנסות להפיג את המתח והחרדה מתוך הבנה שהמתח בעצמו הוא הגורם העיקרי למצב. המצב הוא זמני ואתם יכולים להיות רגועים. בדיקות דם וייעוץ מקצועי יכולים לשלול גורמים נוספים לנשירה.

  •  

צור קשר.

השאירו לנו הודעה ואחד מאנשי המקצוע שלנו יחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן